Összes oldalmegjelenítés

2011. augusztus 30., kedd

Életrajz

1981-ben születtem Budapesten. A gimnáziumi éveim alatt már nagyon érdkelt a színház és az ahhoz kapcsolodó előadóművészet. 2004-ben a Duende Színháznál(ma már Cinka Panna Cigányszínház) Jónás Judit felkérésére két epizódszerepet játszottam. Schwajda György: Himnusz című drámájában mellyel eljutottunk a Thália Régi Stúdiójába is egy fesztivál keretében. Illetve játszottuk még a Gödörben is az Athe Sam Fesztiválon 2008-ban. A másik epizódszerep Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom című drámájában volt szintén ennél a társulatnál. 2006-ban találtam rá a Föld Színházra, melynek tagja voltam 2010-ig. Négy év alatt a tanulás mellett folyamatosan játszottunk darabokat:
Taliga Király(2006) A fiú keresztanyja
Világ Bölcse(2007) Pulykapásztornő, Elena diktátor feleség
The Journey of Odusseus (2008) Kirké
Ödön von Horváth(2009) A végítélet napja Erna Leimburger

2010-ben Rudas Attilával megalapítjuk a Holdlakók Műhelyt. Közben workshopokra jártam, többek között Dombi Kati mozgás kurzusára, a Merlin Színházban a Réthelyi András és Tompa Ádám vezetésével létesült Spidron Workshopra. Alkalmam volt egy rövid szerepet játszani Dombi Kati: Budoár című darabjában a MU színházban. Kati az Omló Tornyok előadás koreográfiájában is segített nekünk. 2010 júniusában részt vettem franciaországban egy háromhetes színházi workshopon, ahol az Ezeregyéjszaka meséit dolgoztuk fel, és néhány francia kisvárosban elő is adtuk.
Párhuzamosan pedig a noteszemben gyűltek a verseim. Többek bíztatására felkerestem egy kiadót és idén május végén megjelent a Szívházak Blues című verses füzetem a Holnapmagazin Kiadó gondozásában. Könyveimet jelenleg a Líra könyvesboltok és a Bookline is forgalmazza.
A verseim jórészt az elmúlt időszakomat dolgozzák fel, és ahogy az előadásban is az emberi kapcsolatok miértje, voltja és jelene játszik benne. Valamint képek túlvilági alakokról, Istenekről, angyalokról, ördögkről, szívekről és lelkekről. Azóta még rengeteget írtam és dalokban is próbálom feldolgozni a verseket. Egy-két versemnek már története is van. A Sterilizált szeretet című versem napokig egy középiskola drogpervenciós hirdetőtáblájára került ki. ( vers alul). Illetve az Idomított szív című versem azonkívül,hogy meg lett zenésítve, bekerült egy verses antológiába is mely, a Magasztos Ihletés címet képviseli és könyv formájában megjelent áprilisban.

Céljaim:
Az íráson túl, még többet adni és átadni az embereknek a színházon keresztül is. Folyamatosan törekszem arra, hogy ha valaki beül a színházba egy elődás után elgondolkodjon az őt körülvevő kapcsolatokon, környezetén és azon,hogy talán min tud változtatni. A Holdlakók Műhellyel ősztől új színházi performancokat szeretnék létrehozni, és szívből csinálni a játékot amely sokszor rólunk, rólatok szól. Valamint a zenélésben is szeretném megtalálni a helyem. Hiszen elengedhetetlennek tartom a versek mellé a zenét és ezt a fajta kifejezésmódot.

Fotó: Ligeti Andrea

Steril szeretet

Sterilizált szeretet,
Zsebre teszed elmented.
Nem emelkedik már a váll,
Ölelésre senki sem vár.

Halványan csöpög beléd a szer,
A kerek bogyó a létre kell.
A többit hagyod nejlonzsákban,
A boldogságot pirulákban.

Sterilizált szeretet,
Nem ad csókot,
Nem ráz kezet.
Csak a halált kergeti.
Mint rossz fertőt beveszi.

1 megjegyzés: